Més de 500 vehicles a la Fira VO Vilafranca 2018

La 26a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió (VO) i la Maquinària Agrícola de Vilafranca del Penedès tindrà lloc el proper 17 i 18 de març al Pavelló Firal del municipi. Després d’un creixement continuat de l’espai d’exposició en els darreres anys, la fira arriba aquest 2018 a la plena ocupació. 500 vehicles (turismes, furgonetes i tractors) s’exposaran entre els 3 pavellons (pavelló Firavi i els dos semi coberts) i la zona entre pavellons fins a sumar un total de més de 7.500m2. L’Associació de Concessionaris de l’Automoció i la Maquinària Agrícola de Vilafranca, organitzadora de l’esdeveniment, espera atreure un gran nombre d’assistents, molts d’ells vinguts de tota Catalunya, disposats a comprar algun dels vehicles dels 16 concessionaris -10 turismes i 6 de maquinària agrícola- que hi participen. La Fira VO de Vilafranca comptarà com es habitual en les darreres edicions d’una zona de proves i venda outlet de cotxes i tractors de demostració i novetats, així com d’un espai infantil, servei de bar i el sorteig d’un Ipad d’Apple entre els visitants.

Plena ocupació de la Fira VO 2018
L’edició 2018 de la Fira VO comptarà amb la presència de 16 concessionaris o grups de concessionaris. En l’apartat de turismes i furgonetes hi participaran: Auto Atzerà, Autocam, Autolica, AutoPreu, Grup Garcia, Grup Jounou, Grup Nicolás, Nikki Center, Remm Guitart i Vilamòbil. Pel que fa a tractors i maquinària agrícola hi seran: Agrícola Ferret, Agrícola Mayo, Agrícola Vives, Comercial Atzerà, Comanche i EMMS. Pel que fa a la part agrícola, la Fira VO de Vilafranca 2018 suposa la 5a edició de la única fira de maquinària agrícola d’ocasió de la província de Barcelona.

La fira tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de març a la zona Firal/Esportiva de Vilafranca, amb un horari ininterrumput de 10 a 21h. L’entrada serà gratuïta i hi haurà un gran espai d’aparcament per a tots els visitants sense cap cost. Els preus excepcionals i la facilitat de financiació són un dels principals atractius d’aquesta fira on s’hi presenten més de 500 vehicles revisats i garantits de kilòmetre 0, demos, gerència i ocasió. En aquesta línia, el gerent d’Autocam, Jordi Carbó, ha destacat la gran repercussió que té la fira dins del sector automobilístic a la província de Barcelona: “El gran nombre de visitants i la diversitat de la seva procedència ens demostren que el model que oferim agrada. Tenim compradors de moltes zones de Catalunya que recorren molts kilòmetres per a conèixer els vehicles que s’exposen a la fira”. Carbó també ha destacat que el comprador potencial de vehicle d’ocasió s’ha incrementat des de la crisi econòmica: “Abans existia un concepte negatiu d’aquests tipus de vehicles però ara el client ha pogut veure que pot adquirir un producte de bona qualitat a un bon preu”.

Una fira automobilística que no para de créixer
La darrera edició de la Fira VO a Vilafranca va rebre mes de 6.400 persones al llarg de tot el cap de setmana, el 41% dels quals provenien de fora de la comarca de l’Alt Penedès i un 22% d’altres zones fora de la Vegueria Penedès. La diversitat de la procedència dels potencials clients fa que durant el 2017 visitessin la fira persones de 120 poblacions diferents. La diversitat dels compradors també és notable. Durant la passada edició, el 45% de les vendes van ser de conductors de fora de l’Alt Penedès, amb compradors vinguts de totes les provincies catalanes i de municipis tant llunyants com Cervera, Figueres, L’Escala, Vic o Mataró.

Les vendes de vehicles també s’incrementen any rere any. Durant el 2017 el 45% dels vehicles exposats es van vendre durant el cap de setmana de la fira o la setmana posterior, un fet que suposa un increment del 5% respecte a l’edició del 2016.

L’Associació de Concessionaris de l’Automoció i la Maquinària Agrícola de Vilafranca ha planificat una important campanya de comunicació amb anuncis a TV3 i insercions en les principals emisores de ràdio catalanes, juntament amb mitjans digitals del sector i mitjans locals, amb l’objectiu de continuar atreient al Penedès potencials compradors de tot Catalunya. L’acte, que té el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, es complementarà amb la presència de un food truck i un espai infantil.