La 27ª edició de la Fira VO de Vilafranca se celebrarà el 6 i 7 d’abril

El 6 i 7 d’abril la zona esportiva de la capital del vi acollirà la 27a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió (VO) de Vilafranca del Penedès. L’organitzadora de l’esdeveniment, l’Associació de Concessionaris de l’Automoció i la Maquinària Agrícola de Vilafranca, ha presentat les novetats d’aquest any, que se centraran en donar més espai als turismes en els més de 7.500 metres quadrats d’exposició. En total s’hi mostraran 550 vehicles revisats i garantits entre turismes, furgonetes, tractors i maquinària agrícola. Enguany participen a la Fira VO de Vilafranca 15 concessionaris -10 de turismes i 5 de maquinària agrícola. Les dades recollides en els darrers anys, demostren que la fira està consolidada dins del calendari del sector, amb unes xifres de visitants i vendes que augmenten any rere any.

 

Ocupació total de la zona esportiva

Segons ha explicat el gerent de Remm Guitart, Xavier Mas, en representació de l’Associació de Concessionaris, en aquesta edició s’amplia l’espai dedicat a l’automoció. Enguany hi haurà una cinquantena més de vehicles que ocuparan el segon pavelló semi-cobert amb cotxes i furgonetes -abans dedicat a la part agrícola-. Els tractors i la maquinària agrícola s’exposaran a l’espai exterior entre pavellons. “D’aquesta manera s’aconsegueix el 100% de l’ocupació dels 3 pavellons i la zona entre pavellons”, ha indicats Mas.

La 27a edició compta amb la participació de 15 concessionaris. Per la banda dels turismes i les furgonetes hi seran els concessionaris Auto Atzerà, Autocam, Autolica, Grup Garcia, Grup Jounou, Grup Nicolàs, Nikko Center, Remm Guitart, Tallers Atzerà i Vilamòbil. Pel que fa a tractors i maquinària agrícola hi participaran els concessionaris Agrícola Ferret, Agrícola Mayo, Comercial Atzerà Bosch, Comanche i EMMS. Aquesta serà la sisena edició de la única fira de maquinària agrícola d’ocasió de la província de Barcelona.

 

Una fira que creix edició rere edició

Segons les xifres registrades en els darrers anys, la Fira VO rep cada vegada més visitants i de poblacions més llunyanes. En l’edició 2018, van visitar la fira prop de 7.200 persones, un 12% més que l’any anterior. D’aquestes, el 40% provenien de fora de la comarca de l’Alt Penedès i el 20% de fora de la Vegueria Penedès. En total s’hi van aplegar potencials compradors de 130 poblacions catalanes.

Per altra banda, el nombre de vendes també creix. En l’edició de 2018, el 45% dels vehicles exposats es van vendre durant la fira o la setmana posterior, un 10% més respecte el 2017. A més, el 48% de les vendes van ser a compradors de fora de l’Alt Penedès, com Sabadell, Vic, l’Espluga de Francolí o Sant Feliu de Codines.

 

Gran campanya de comunicació

L’organització també ha volgut destinar part dels seus esforços en la promoció de la Fira VO. Per aquest motiu, han impulsat una important campanya de mitjans dins de l’àmbit català, amb presència a TV3, 324, Esport 3 i Penedès TV, falques a ràdios i anuncis a mitjans nacionals, locals i especialitzats. També han ampliat la campanya publicitària a mitjans on-line del sector com coches.com, Autoscout o Agronet. A més a més, es potenciarà la pàgina web de la fira (www.firavovilafranca.cat) amb informació de la fira i dels expositors, així com les darreres novetats de l’esdeveniment.

Com en les darreres edicions, la Fira VO serà d’entrada gratuïta amb un horari de 10 del matí a les 9 del vespre tant dissabte com diumenge. Hi haurà un espai infantil amb inflables, un servei de bar amb el food truck Era Cambuleta i un gran pàrquing gratuït per a tots els visitants. Com es habitual també, es sortejarà un Ipad entre els assistents.